Τα webinars της Πλακεντίας - Τα πάντα για το Γλαύκωμα: Μέρος 2o - Αντιμετώπιση

Τα webinars της Πλακεντίας - Τα πάντα για το Γλαύκωμα: Μέρος 2o - Αντιμετώπιση
Το γλαύκωμα είναι μια δυσδιάγνωστη και δυσίατη ασθένεια. Τις περισσότερες φορές, στα πρώτα τουλάχιστον στάδια, τα συμπτώματα διαφεύγουν από τους ιδιοκτήτες των ζώων, πολλές φορές δε και από τον κτηνίατρο. Σήμερα είναι μια από τις συχνότερες αιτίες τύφλωσης των ζώων συντροφιάς.

Τα Webinars της Πλακεντίας

Τα Webinars της Πλακεντίας
Η Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική, σταθερά δεσμευμένη στην αρχή της διάδοσης της επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας, επανέρχεται με νέο κύκλο Webinars για τους συναδέλφους κτηνιάτρους. Ο κύκλος αυτός (Φθινόπωρο 2018 - Άνοιξη 2019) θα αφορά περισσότερο εξειδικευμένα θέματα που όμως απασχολούν καθημερινά τους κτηνιάτρους ζώων συντροφιάς.

Συνεχής εξωσωματική αιμοδιύλιση Θεραπεία συνεχούς υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας (CRRT)

Συνεχής εξωσωματική αιμοδιύλιση  Θεραπεία συνεχούς υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας (CRRT)

Οι θεραπείες εξωσωματικής κάθαρσης αίματος χρησιμοποιούν τις αρχές της διάχυσης, μεταφοράς και προσκόλλησης μορίων στο αίμα για να απομακρύνουν τοξίνες όπως και να διορθώσουν την αναλογία των υγρών του ασθενούς, τις διαταραχές οξεοβασικής ισορροπίας ή/και τις πιθανές ηλεκτρολυτικές διαταραχές.

Οι CRRT αποτελούν νεότερες θεραπείες αιμοκάθαρσης. Οι διαδικασίες πραγματοποιούνται με τη χρήση ειδικών συσκευών και φίλτρων με ημιδιαπερατή μεμβράνη. Η κάθαρση του αίματος επιτυγχάνεται με τη διάχυση και τη μεταφορά ουσιών μεταξύ του αίματος του ασθενούς και των ειδικών διαλυμάτων κάθαρσης.

Νέα μονάδα εντατικής Νοσηλείας στην Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική

Νέα μονάδα εντατικής Νοσηλείας στην Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική
Στα πλαίσια της παροχής υψηλού επιπέδου νοσηλευτικής φροντίδας στα ασθενή ζώα που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, στη Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί σύγχρονος θάλαμος εντατικής νοσηλείας με δυνατότητα νοσηλείας μέχρι δυο ασθενών ζώων.

Διασύνδεση κολλαγόνου (Collagen Cross Linking).

Διασύνδεση κολλαγόνου (Collagen Cross Linking).

Στην Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική η διασύνδεση κολλαγόνου γίνεται με μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας (Peschke CCL 45 vet, Switzerland) , με το οποίο η ένταση και η διάρκεια της ακτινοβολίας ρυθμίζονται ψηφιακά ανάλογα με την περίπτωση.