Επιδημία Κορονοϊού (Covid-19) και ζώα συντροφιάς: η Πλακεντία κοντά στους κηδεμόνες και τα κατοικίδια με ευθύνη.

Κορονοϊός (Covid-19) και ζώα συντροφιάς: η Πλακεντία κοντά στους κηδεμόνες και τα κατοικίδια με ευθύνη.

Επιδημία Κορονοϊού (Covid-19) και ζώα συντροφιάς: η Πλακεντία κοντά στους κηδεμόνες και τα κατοικίδια με ευθύνη.

Η Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική, προκειμένου να συνεχίσει την παροχή εξειδικευμένων κτηνιατρικών υπηρεσιών στα ζώα συντροφιάς κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά δύσκολης εποχής που διανύουμε, προσάρμοσε τον τρόπο λειτουργίας της έτσι ώστε να συνεχίσει το έργο της με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τόσο για τους κηδεμόνες των μικρών συντρόφων μας όσο και για το προσωπικό της κλινικής.

Όλο το προσωπικό της Πλακεντίας, Κτηνίατροι, Νοσηλευτές, Γραμματειακή υποστήριξη και Διοίκηση δεσμεύονται να προσφέρουν όλες τους τις δυνάμεις και γνώσεις τους, στην υγεία των μικρών σας συντρόφων και σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία. Ζητούμενο για όλους μας είναι να μη γίνει καμιά έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών μας 24 ώρες το 24ωρο/ 365 ημέρες το χρόνο και παράλληλα καμία έκπτωση στην ασφάλειά σας.

Οι απαντήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κτηνιάτρων Ζώων Συντροφιάς στην ανησυχία για την επαφή των ανθρώπων με τα Ζώα Συντροφιάς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, «στο ερώτημα αν τα ζώα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό ή όχι», δηλώνει ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα κατοικίδια, όπως σκύλοι και γάτες, κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον νέο κορονοϊό. Οι κορονοϊοί (Coronavirus) παρατηρούνται σε πολλά είδη ζώων. Κανένας από αυτούς δεν μεταδίδεται στον γιατί υπάρχει ο φραγμός ζωικού είδους ώστε ο ιός  να μην μεταδίδεται από ανθρώπους σε ζώα και αντίστροφα. 

Mε τα σημερινά δεδομένα, τα ζώα δεν αποτελούν πηγή μόλυνσης ή δεξαμενές επιβίωσης του ιού SARS-Cov-2 που έχει προκαλέσει την επιδημία Covid-19, ούτε νοσούν από αυτόν και οι άνθρωποι είναι απόλυτα ασφαλείς όταν χειρίζονται δεσποζόμενα ή αδέσποτα ζώα αρκεί να τηρούν τα βασικά μέτρα υγιεινής, όπως π.χ. το πλύσιμο των χεριών πριν και αφού αγγίξουν ζώα, το φαγητό τους ή αντικείμενα της ατομικής υγιεινής τους.