• Section Cover People

Οι άνθρωποι

Το σκεπτικό της δημιουργίας της «ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ» βασίζεται στη παροχή εξειδικευμένων κτηνιατρικών υπηρεσιών στα ζώα συντροφιάς, από εξειδικευμένους ανά γνωστικό αντικείμενο κτηνιάτρους.

Η συνεργασία της κλινικής με ειδικούς κτηνιάτρους είναι δυναμική και διαρκώς εξελισσόμενη.

Η Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση εξειδικευμένων κτηνιάτρων.

Στο μέτρο που μελλοντικά θα υπάρχουν ειδικοί κτηνίατροι σε περισσότερα γνωστικά αντικείμενα, οι υπηρεσίες της θα αυξάνονται ανάλογα. Γύρω από τους ειδικούς υπάρχει ένα σύνολο ανθρώπων –κτηνιάτρων και μη- που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της κλινικής. Όλοι μαζί αποτελούν την ομάδα του ανθρώπινου δυναμικού της "ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ"

Αρχή της κλινικής αποτελεί η διαρκής επιμόρφωση του προσωπικού της. Για το λόγο αυτό στην κλινική οι νεότεροι συνεργάτες ενθαρρύνονται στην ανάληψη πρωτοβουλιών καθώς και στην ενασχόληση με ολοένα και περισσότερο εξειδικευμένων κτηνιατρικών πράξεων στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας της κλινικής. Για τον ίδιο εξάλλου λόγο ευνοούνται οι μακροχρόνιες επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων.
Ιγνάτιος Λιαπής

Ιγνάτιος Λιαπής

Ο Ιγνάτιος Λιαπής αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1985 και ασκεί την Κτηνιατρική των ζώων συντροφιάς από το 1987. Το 1990 δημιούργησε την Κτηνιατρική Κλινική 2ης γνώμης με την επωνυμία Clinique Vétérinaire με ειδίκευση τη χειρουργική των μαλακών μορίων, την υπερηχοτομογραφία (πρώτη έγκατάσταση υπερηχοτομογράφου για τα ζώα συντροφιάς στην Ελλάδα -1993-), την γαστρεντερολογία και ενδοσκοπήσεις (πρώτη -εκτός πανεπιστημίου- εγκατάσταση εύκαμπτων ενδοσκοπίων στην Ελλάδα-1994-) και την οφθαλμολογία. Το 2012 απόκτησε τo Γαλλικό δίπλωμα Κτηνιατρικής Οφθαλμολογίας από την Κτηνιατρική Σχολή της Τουλούζης. Έκτοτε το κύριο επιστημονικό και επαγγελματικό του ενδιαφέρον αποτελεί η Οφθαλμολογία του σκύλου και της γάτας. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κτηνιατρικής Οφθαλμολογίας (ESVO), της Γαλλικής Εταιρείας Κτηνιάτρων Ζώων Συντροφιάς (AFVAC) και ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.)
Βασιλική Σταθοπούλου

Βασιλική Σταθοπούλου

Η Βασιλική Σταθοπούλου αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2000. Από το 2001 ασκεί την κτηνιατρική των ζώων συντροφιάς στην περιοχή των Αθηνών. Το κύριο επιστημονικό της ενδιαφέρον από το 2006 είναι η γαστρεντερολογία του σκύλου και της γάτας, καθώς και η διαγνωστική και επεμβατική ενδοσκόπηση στα ζώα συντροφιάς. Την περίοδο 2006-2011 εργάστηκε περιοδικά σε κλινικές δεύτερης γνώμης στην Ευρώπη, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια (CPDs ) στην Κλινική Παθολογίας του Justus-Liebig University στο Giessen της Γερμανίας και στις κτηνιατρικές Σχολές του Bristol και Cambridge στην Αγγλία. Είναι κάτοχος GP Certificate in Small Animal Internal Medicine (2009) και GP Certificate in Endoscopy and Endosurgery (2010) από το European School of Veterinary Postgraduate Studies και PgC in Small Animal Medicine (2015) από το Harper Adams University. Αποτελεί μέλος της Veterinary Endoscopy Society (VES), Comparative Gastroenterology Society (CGS) και Εuropean Society of Comperative Gastroenterology (ESCG). Είναι προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια και εκπαιδεύτρια κτηνιάτρων σε μεταπτυχιακά σεμινάρια ενδοσκοπήσεων.
Χρήστος Κουτίνας

Χρήστος Κουτίνας

Ο Χρήστος Κουτίνας εισήχθη πρώτος στην Ελλάδα, στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 1994. Αποφοίτησε το 1999 και για ένα χρόνο εργάστηκε ως μετεκπαιδευόμενος κτηνίατρος στην Κλινική των Ζώων Συντροφιάς της ίδιας Σχολής. Το 2006 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Από το 2002, αρχικά ως βοηθητικό προσωπικό, και από το 2007 ως μέλος Δ.Ε.Π., διδάσκει την Καρδιολογία του Σκύλου και της Γάτας στα τελευταία εξάμηνα του προγράμματος σπουδών της Κτηνιατρικής Σχολής, και έχει αναλάβει αποκλειστικά τα καρδιολογικά περιστατικά της αντίστοιχης Κλινικής. Η βασική του μετεκπαίδευση στην Καρδιολογία των Ζώων Συντροφιάς έγινε στις Κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής του Colorado State University, CO, U.S.A., με ιδιαίτερη έμφαση στην υπερηχοκαρδιογραφία και την επεμβατική καρδιολογία. Σήμερα εργάζεται ως επίκουρος καθηγητής στην Κλινική των Ζώων Συντροφιάς, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, του Α.Π.Θ., με διδακτικό αντικείμενο την Καρδιολογία των Ζώων Συντροφιάς. Έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις πάνω στο αντικείμενο της Καρδιολογίας, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, ενώ είναι εδώ και πολλά χρόνια μέλος της ESVC (European Society of Veterinary Cardiology). Ταυτόχρονα έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει πολυάριθμες βιβλιογραφικές και ερευνητικές εργασίες στην Εσωτερική Παθολογία των Ζώων Συντροφιάς. Η σύγχρονη και κύρια ερευνητική του δραστηριότητα αφορά τους βιοδείκτες στην εκφυλιστική βαλβιδοπάθεια του σκύλου.
Ράνια Φαρμάκη

Ράνια Φαρμάκη

Η Ράνια Φαρμάκη είναι απόφοιτος και διδάκτορας του τμήματος της Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Η εξειδίκευση της στη δερματολογία των ζώων ξεκίνησε το 2002 με την έναρξη διδακτορικής διατριβής με θέμα την ατοπική δερματίτιδα του σκύλου και συνεχίστηκε το διάστημα 2005-2008 που συμμετείχε στο πρόγραμμα ειδικότητας της δερματολογίας του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Κτηνιατρικής Δερματολογίας (European College of Veterinary Dermatology). Το 2011 μετά από εξετάσεις έλαβε το δίπλωμα της ειδικότητας της δερματολογίας για όλα τα είδη των ζώων (Diplomate of ECVD). Από τον Απρίλιο του 2012 έως και σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στην Κλινική των Ζώων Συντροφιάς του Α.Π.Θ. και είναι υπεύθυνη του δερματολογικού τμήματος αναλαμβάνοντας την διαχείριση των δερματολογικών περιστατικών, αλλά και την κλινική εκπαίδευση και την προπτυχιακή και μεταπτυχιακή διδασκαλία των φοιτητών της σχολής στο αντικείμενο της δερματολογίας. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ αρκετές φορές ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια, αλλά και μέλος της επιστημονικής επιτροπής των συνεδρίων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ έως σήμερα της Ελληνικής Κτηνιατρικής Δερματολογικής Εταιρείας. Επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κτηνιατρικής Δερματολογίας (ESVD) και του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου της Κτηνιατρικής Δερματολογίας (ECVD).
Αντώνης Λιονάκης

Αντώνης Λιονάκης

Ο Αντώνης Λιονάκης αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1999. Τα κύρια επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν την ορθοπαιδική και νευροχειρουργική του σκύλου και της γάτας. Στα αντικείμενα αυτά έχει εκπαιδευτεί σε πολυάριθμα μεταπτυχιακά, μετεκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σαν ομιλητής στα αντικείμενα αυτά, σε επιστημονικά συνέδρια, και είναι εκπαιδευτής κτηνιάτρων σε σεμινάρια ορθοπαιδικών χειρουργικών τεχνικών. Είναι μέλος της Ομαδας Μελέτης Ορθοπαιδικής και Νευροχειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς.
Γεώργιος Δούρδας

Γεώργιος Δούρδας

Ο Γεώργιος Δούρδας αποφοίτησε από την Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2010. Έχει εργαστεί σε διάφορες Κτηνιατρικές κλινικές στην Ελλάδα και την περίοδο 2012-15 στην Clinique Veterinaire. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην Χειρουργική των μαλακών ιστών στα ζώα συντροφιάς. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του European Advanced Veterinary Studies (ESAVS) στη Χειρουργική των μαλακών μορίων.
Ευμορφία Τόττα

Ευμορφία Τόττα

Η Ευμορφία Τόττα αποφοίτησε από την Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2010. Έχει εργαστεί σε διάφορες Κτηνιατρικές κλινικές στην Ελλάδα και την περίοδο 2013-15 στην Clinique Veterinaire. Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην Αναισθησιολογία και Εντατική Θεραπεία των ζώων συντροφιάς
Ευστάθιος Ρουμπέας

Ευστάθιος Ρουμπέας

Ο Ευστάθιος Ρουμπέας αποφοίτησε από την Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2010. Την περίοδο 2010-11 εργάστηκε ως μετεκπαιδευόμενος κτηνίατρος στην Μονάδα Παθολογίας Ιατρικής Ζώων Συντροφιάς του ΑΠΘ και εν συνεχεία, την περίοδο 2011-2013, στην ίδια κλινική, παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Είναι κάτοχος MSc στην παθολογία των Ζώων Συντροφιάς. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια σε πανελλήνιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε κλινικές Ζώων Συντροφιάς στην Ελλάδα.
Ελευθερία Σκοβολά

Ελευθερία Σκοβολά

Η Ελευθερία Σκοβολά αποφοίτησε από το Α.Π.Θ. το 2015. Είναι μέλος στο Royal College Vet Surgeons από το 2016. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 εργάζεται στην Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική και είναι υπεύθυνη για το περιφερειακό ιατρείο της κλινικής, στην οδό Ροδοδάφνης 9 στο Χαλάνδρι. Τα κύρια επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν την αναισθησιολογία και τη διαχείριση του πόνου στα ζώα συντροφιάς. Τέλος, συμμετέχει ενεργά στην Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.), παρέχοντας οργανωμένη κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ζώα.
Μακρυγιώργου Χριστίνα

Μακρυγιώργου Χριστίνα

Η Μακρυγιώργου Χριστίνα αποφοίτησε από την Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2010. Έχει εργαστεί τόσο με ζώα συντροφιάς όσο και με ζώα εργαστηρίου, παραγωγικά και άγρια ζώα. Το 2010-11 εργάστηκε ως Επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Πειραματικής Χειρουργικής του ιδρύματος ΙΒΕΑΑ ενώ παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια και συμμετείχε σε ερευνητικά πρωτόκολλα με επίκεντρο την Ευζωία μικρών ζώων. Έκτοτε, έχει εργαστεί σε διάφορες κλινικές μικρών ζώων στην Αθήνα, όπως και σε φιλοζωικές (και περιβαλλοντικές) οργανώσεις τόσο μικρών όσο και άγριων ζώων. Tο βασικό επιστημονικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Επιστήμη της Ευζωίας των ζώων.