fbpx
Skip to main content
Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική

24ωρη Κτηνιατρική Κλινική
με Εξειδικευμένες Υπηρεσίες

Έχετε πολλούς καλούς λόγους να επιλέξετε
την Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική για το κατοικίδιό σας

24 ώρες την Ημέρα / 365 Ημέρες τον Χρόνο

Είμαστε εδώ για εσάς, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες στα ζώα συντροφιάς όλο το 24ωρο, κάθε ημέρα του χρόνου, ακόμα και Κυριακές ή αργίες.

30ετής Εμπειρία και Εξειδίκευση

Έχοντας αντιμετωπίσει αμέτρητα περιστατικά, για πάνω από 30 χρόνια, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ακριβή διάγνωση και κατάλληλο πλάνο αντιμετώπισης, από την πρώτη επίσκεψη.

Εύκολη Πρόσβαση

Η Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή Αττικής, στην περιοχή του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό.

24ωρη Κτηνιατρική Κλινική με Εξειδικευμένες Υπηρεσίες

Διάγνωση και Θεραπεία

Στην κλινική μας αφιερώνουμε τον χρόνο και τις γνώσεις μας στην αντιμετώπιση κάθε μικρού ή μεγάλου περιστατικού και λιγότερο στην προληπτική ιατρική. Για τον λόγο αυτόν δεν πραγματοποιούμε εμβολιασμούς. 

Μεγάλη Επιστημονική Κοινότητα

Πιστεύουμε ότι η διασπορά της γνώσης και της εμπειρίας μεταξύ των κτηνιάτρων, βελτιώνει την επιστημονική μας επάρκεια και πολλαπλασιάζει τα κέρδη για τους ασθενείς μας. Για αυτόν τον λόγο, έχουμε δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο στις εγκαταστάσεις μας, όπου πραγματοποιούμε σεμινάρια και διαλέξεις. Παράλληλα, δίνουμε την ευκαιρία στους συναδέλφους που συνεργάζονται με την κλινική μας να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές της για όποιο διάστημα επιθυμούν, είτε σε σταθερή βάση είτε αποσπασματικά, με την ευκαιρία κάποιου παραπεμπόμενου περιστατικού τους.

Πώς να Κλείσετε το Ραντεβού σας

  • Προγραμματισμένα Ραντεβού

    Η παροχή εξειδικευμένων κτηνιατρικών υπηρεσιών στα ζώα συντροφιάς γίνεται κατόπιν ραντεβού (περιστατικά ροής). Προγραμματίστε το ραντεβού σας καλώντας τη γραμματεία εργάσιμες ημέρες και ώρες.

  • Παραπεμπόμενα Περιστατικά

    Για τα παραπεμπόμενα περιστατικά, ο θεράπον κτηνίατρος επικοινωνεί με τη γραμματεία της κλινικής και συνεννοείται με τον ειδικό κτηνίατρο, ο οποίος θα αναλάβει το περιστατικό. Ο κτηνίατρος που παραπέμπει το περιστατικό μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη του περιστατικού και να ενημερώνεται από την ιατρική ομάδα.

  • Επείγοντα Περιστατικά

    Η Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική δέχεται χωρίς ραντεβού τα επείγοντα περιστατικά 24 ώρες των ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, Κυριακές και αργίες. Κατά τη διάρκεια της εφημερίας διενεργούνται όλες οι ιατρικές πράξεις και εξετάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την αντιμετώπιση του περιστατικού, ενώ παρέχεται 24ωρη παρακολούθηση των ασθενών ζώων με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας. Εφόσον το περιστατικό έχει παραπεμφθεί από κτηνίατρο, αυτός ενημερώνεται σχετικά.

Υψηλού Επιπέδου Υπηρεσίες με Βάση τα Πρότυπα του Εξωτερικού

Στην κλινική μας καλύπτουμε τόσο τις ανάγκες του ασθενούς κατοικίδιου όσο και του κηδεμόνα του που το αγαπά και τo φροντίζει. Βασικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μικρούς μας φίλους, παρέχοντας υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες υπηρεσίες, οι οποίες δεν υπολείπονται σε τίποτα από τις αντίστοιχες ιατρικές υπηρεσίες για τους ανθρώπους. Εδώ, οι ασθενείς μας αντιμετωπίζονται σαν αυτό που πραγματικά είναι: αγαπημένα μέλη της οικογένειάς σας.

Γιατί Ονομάσαμε την Κλινική μας “ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ”

Ένας λόγος που ονομάσαμε την κλινική μας Πλακεντία είναι γιατί βρισκόμαστε δίπλα στον σταθμό του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας. Ο κυριότερος, όμως, λόγος είναι η ίδια η Δούκισσα, η οποία υπήρξε μια από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη φιλόζωη –με τη σημερινή έννοια του όρου.

Έζησε στην Ελλάδα κατά τα πρώτα χρόνια του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και είχε στο σπίτι της πλήθος σκύλων, πολλοί από τους οποίους ανήκαν σε φυλές άγνωστες τότε στη χώρα μας. Η συνήθειά της να ζει μαζί τους μέσα στο σπίτι, σκανδάλιζε την τότε Αθηναϊκή κοινωνία. Όμως, η συνήθεια αυτή βρήκε και μιμητές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στη χώρα μας ο πρώτος πυρήνας των αστών των οποίων η φιλοζωία εκφράζεται μέσω της στενής συμβίωσης με τα ζώα που σήμερα ονομάζουμε ζώα συντροφιάς.

Σύγχρονες Εγκαταστάσεις στα πρότυπα νοσοκομείων ζώων του εξωτερικού

Σύγχρονες Εγκαταστάσεις στα πρότυπα νοσοκομείων ζώων του εξωτερικού

Η Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική στεγάζεται σ’ ένα υπερσύγχρονο κτήριο 700 τ.μ., όπου φιλοξενεί όλον τον απαιτούμενο εξοπλισμό, για κάθε ειδικότητα της Κτηνιατρικής, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των κατοικιδίων.

Χώροι υποδοχής & αναμονής

Οι χώροι υποδοχής και αναμονής έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα εσάς και το κατοικίδιό σας. Επιτρέπουν την ταυτόχρονη παρουσία των ζώων, ενώ σκύλοι και γάτες έχουν ξεχωριστό χώρο αναμονής.

Εξεταστήρια

Η κλινική μας διαθέτει τέσσερα εξεταστήρια, τα οποία επιτρέπουν την ταυτόχρονη εξέταση ζώων από κτηνιάτρους διαφορετικών ειδικοτήτων, ώστε να μειώνεται ο χρόνος αναμονής. Όπως και όλοι οι χώροι της κλινικής, τα εξεταστήρια απολυμαίνονται πριν και μετά την εξέταση κάθε ζώου.

Ακτινολογικό τμήμα

Το ακτινολογικό τμήμα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, τον οποίο χειρίζονται έμπειροι τεχνικοί και κτηνίατροι. Τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την ασφάλεια των ζώων, των επισκεπτών και του προσωπικού της κλινικής.

Χειρουργικό τμήμα

Το χειρουργικό τμήμα διαθέτει διαφορετικές αίθουσες, ανάλογα με το είδος της επέμβασης:

  • Προετοιμασίας και σηπτικών επεμβάσεων
  • Ενδοσκόπησης και ενδοσκοπικών επεμβάσεων
  • Επεμβάσεων μαλακών ιστών
  • Οφθαλμολογικών επεμβάσεων
  • Ορθοπεδικών επεμβάσεων
  • Kεντρική αίθουσα αποστείρωσης και προετοιμασίας των υλικών και του προσωπικού

Ο χειρουργικός τομέας καταλαμβάνει ξεχωριστό τμήμα της Κλινικής και βρίσκεται υπό θετική ατμοσφαιρική πίεση, για την πρόληψη επιμολύνσεων. Κάθε χειρουργική αίθουσα διαθέτει κεντρική παροχή αερίων, όπως συμβαίνει και με το εξεταστήριο εφημερίας και το τμήμα νοσηλείας.

Μικροβιολογικό και βιοχημικό εργαστήριο

Το συγκεκριμένο ιατρικό τμήμα βρίσκεται σε ξεχωριστό όροφο, μακριά από τις τρέχουσες δραστηριότητες της Κλινικής. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί έτσι ώστε να εξυπηρετεί κάθε ιατρικό σκοπό, με ησυχία και ασφάλεια.

Διαθέτει τον πιο σύγχρονο και πλήρη εξοπλισμό (όπως τον ολοκληρωμένο βιοχημικό αναλυτή υγράς χημείας), διασφαλίζοντας ότι τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων είναι απολύτως αξιόπιστα.

Αίθουσες νοσηλείας των ζώων

Η Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική διαθέτει δύο ξεχωριστές αίθουσες νοσηλείας για σκύλους και γάτες. Οι χώροι αυτοί βρίσκονται υπό αρνητική ατμοσφαιρική πίεση, για την αποφυγή επιμολύνσεων. Απολυμαίνονται πολλές φορές μέσα στην ημέρα και επιτηρούνται από τους έμπειρους νοσηλευτές μας.

Βοηθητικοί χώροι

  • Κοιτώνας και γραφείο για τον Eφημερεύοντα
  • Γραφεία κτηνιάτρων
  • Βιβλιοθήκη και αίθουσα συσκέψεων
  • Αίθουσα σεμιναρίων και εκδηλώσεων χωρητικότητας 30 ατόμων
  • Αποθήκες, W.C. προσωπικού και επισκεπτών, χώροι αποδυτηρίων και εστίασης του προσωπικού

Η Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική διαθέτει ιδιωτικό parking 20 θέσεων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.