fbpx
Skip to main content
  • Καλωσορίσατε στην Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων
    Καλωσορίσατε
    στην Κτηνιατρική Κλινική
    Κυκλάδων
    όπου φροντίζουμε για την ασφάλεια και την άνεση
    του αγαπημένου σας κατοικίδιου.
ΛΙΑΠΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ
Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων

Καλωσορίσατε στην Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων, μία κλινική μικρών ζώων, όπου η αγάπη και η αφοσίωση στα κατοικίδια είναι η καρδιά της αποστολής μας. Η ομάδα μας εργάζεται με πάθος και φροντίδα, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη στους μικρούς μας φίλους και εξασφαλίζοντας την υγεία και την ευημερία τους. Κάθε ζώο αντιμετωπίζεται σαν μέλος της οικογένειάς μας, με τη στοργή και την προσοχή που του αξίζει.

Η Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 από τον κτηνίατρο Γιώργο Μαραγκό, με όραμα την παροχή υψηλής ποιότητας κτηνιατρικών υπηρεσιών σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα. Το όραμά αυτό συναντήθηκε με το όραμα του Ομίλου Κτηνιατρικών Κλινικών Πλακεντία και γεννιέται το 1ο δίκτυο κτηνιατρικών κλινικών δευτεροβάθμιας περίθαλψης που θα εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα.

Με τη συμβολή του Ομίλου Κτηνιατρικών Κλινικών Πλακεντία, η κλινική μας στη Σύρο διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, εξοπλισμένες με τα τελευταία ιατρικά εργαλεία. Οι άνετοι χώροι νοσηλείας, οι σύγχρονες αίθουσες χειρουργείων και οι ευχάριστοι χώροι αναμονής έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση των ζώων και των ιδιοκτητών τους.

Είμαστε πάντα εδώ για εσάς, προσφέροντας πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υπηρεσίες φροντίδας, καθώς και τμήμα εντατικής νοσηλείας και επείγουσας φροντίδας 24/7, ώστε να νιώθετε ασφαλείς κάθε στιγμή.

Η κλινική μας στελεχώνεται από πέντε αφοσιωμένους κτηνίατρους, επτά ευσυνείδητους νοσηλευτές και επτά άτομα διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, πάντα έτοιμους να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Στον νέο, μεγάλο, εύκολα προσβάσιμο και σύγχρονο χώρο μας των 700 τ.μ., φιλοδοξούμε να παρέχουμε ακόμα περισσότερες εξειδικευμένες υπηρεσίες. Διαθέτουμε ξεχωριστούς χώρους αναμονής για σκύλους και γάτες, χωριστά εξεταστήρια, τέσσερα νοσηλευτήρια και ειδικούς χώρους για λοιμώδη και μη λοιμώδη νοσήματα. Επιπλέον, έχουμε σύγχρονο αξονικό τομογράφο και πλήρως εξοπλισμένη χειρουργική αίθουσα.

Στην Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων, η δέσμευσή μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στα κατοικίδιά σας, με αφοσίωση και σεβασμό. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε την υγεία των αγαπημένων σας φίλων.

Επείγοντα Περιστατικά και Εντατική Νοσηλεία
24ωρη λειτουργία, 365 μέρες το χρόνο

Το τμήμα επειγόντων περιστατικών και εντατικής νοσηλείας μας είναι σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το τμήμα μας εξασφαλίζει ότι τα ζώα που χρήζουν άμεσης και εντατικής φροντίδας λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη 24 ώρες το 24ωρο. Εδώ, κάθε στιγμή της ημέρας και της νύχτας, το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι έτοιμο να παρέχει υψηλού επιπέδου φροντίδα και υποστήριξη, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την υγεία των αγαπημένων σας κατοικίδιων.

Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας

Προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα εξειδικευμένων υπηρεσιών δευτεροβάθμιας φροντίδας για μικρά ζώα, εξασφαλίζοντας ότι κάθε ζώο λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.
Παθολογικό Τμήμα
Το παθολογικό μας τμήμα ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων των εσωτερικών οργάνων. Εξοπλισμένοι με σύγχρονα ιατρικά εργαλεία, οι ειδικευμένοι κτηνίατροι μας προσφέρουν εξειδικευμένη φροντίδα για την αντιμετώπιση διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.
Χειρουργικό Τμήμα

Η χειρουργική μας ομάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε είδους χειρουργική επέμβαση, από τις πιο απλές έως τις πιο περίπλοκες. Η σύγχρονη χειρουργική αίθουσα μας είναι εξοπλισμένη με τα τελευταία τεχνολογικά μέσα, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Τμήμα Απεικονιστικών Εξετάσεων
Το τμήμα απεικονιστικών εξετάσεων διαθέτει σύγχρονο αξονικό τομογράφο και άλλα διαγνωστικά μέσα, προσφέροντας ακριβείς και λεπτομερείς εικόνες για τη διάγνωση και παρακολούθηση διαφόρων παθήσεων.
Τμήμα Ορθοπεδικής
Οι ορθοπεδικές παθήσεις απαιτούν εξειδικευμένη φροντίδα και θεραπεία. Το τμήμα ορθοπεδικής μας διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών, εξασφαλίζοντας την αποκατάσταση της κινητικότητας και της ποιότητας ζωής των ζώων.
Τμήμα Καρδιολογίας
Η καρδιολογική μας ομάδα προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες διάγνωσης και θεραπείας καρδιολογικών παθήσεων, χρησιμοποιώντας σύγχρονα διαγνωστικά εργαλεία για την παρακολούθηση και φροντίδα των ζώων με καρδιολογικά προβλήματα.
Τμήμα Δερματολογίας
Το τμήμα δερματολογίας μας ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία δερματικών παθήσεων και αλλεργιών. Ειδικευμένοι κτηνίατροι προσφέρουν εξειδικευμένες θεραπείες για την ανακούφιση και την αποκατάσταση της υγείας του δέρματος των ζώων.
Τμήμα Οφθαλμολογίας
Το τμήμα οφθαλμολογίας μας διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για τη διάγνωση και θεραπεία οφθαλμικών παθήσεων, εξασφαλίζοντας την υγεία και την ευημερία των ζώων με προβλήματα όρασης.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Οι πρωτοβάθμιες κτηνιατρικές υπηρεσίες αποτελούν τη βάση για την καλή υγεία και την ευζωία των ζώων συντροφιάς, παρέχοντας την απαραίτητη φροντίδα και τα προληπτικά μέτρα που διασφαλίζουν ότι τα ζώα ζουν υγιή και ευτυχισμένα.

Σημασία των Πρωτοβάθμιων Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

  • Πρόληψη Ασθενειών

    Η τακτική πρόληψη και οι υγειονομικοί έλεγχοι βοηθούν στην αποτροπή της εμφάνισης σοβαρών ασθενειών και στη διατήρηση της συνολικής υγείας των ζώων.

  • Έγκαιρη Διάγνωση

    Οι τακτικές εξετάσεις επιτρέπουν την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας, που μπορεί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα όταν εντοπιστούν νωρίς.
  • Βελτίωση Ποιότητας Ζωής

    Η τακτική φροντίδα και οι προληπτικές υπηρεσίες συμβάλλουν στη διατήρηση μιας υψηλής ποιότητας ζωής για τα ζώα συντροφιάς, αποτρέποντας τον πόνο και τις δυσκολίες που προκαλούν οι ασθένειες και οι τραυματισμοί.
  • Μακροχρόνια Υγεία

    Η προληπτική φροντίδα προάγει τη μακροχρόνια υγεία και ευεξία, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης χρόνιων παθήσεων.

Κύριες Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες Φροντίδας

Τακτικοί Υγειονομικοί Έλεγχοι
  • Ετήσιες και Εξαμηνιαίες Εξετάσεις: Συστηματικοί έλεγχοι για την αξιολόγηση της συνολικής υγείας του ζώου, ανίχνευση πρώιμων σημείων ασθενειών και καθορισμός προληπτικών μέτρων.
  • Φυσική Εξέταση: Έλεγχος καρδιάς, πνευμόνων, δέρματος, ματιών, αυτιών και δοντιών.
Εμβολιασμοί
  • Βασικοί Εμβολιασμοί: Εμβολιασμοί κατά κοινών και επικίνδυνων ασθενειών, όπως η λύσσα, η παρβοϊωση, η γρίπη των σκύλων και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στις γάτες.
  • Εμβολιαστικά Προγράμματα: Προγραμματισμός και υπενθυμίσεις για τακτικούς εμβολιασμούς.
Παρασιτικός Έλεγχος και Πρόληψη
  • Αποπαρασιτώσεις: Τακτική αποπαρασίτωση για την προστασία από ενδοπαράσιτα (σκουλήκια) και εξωπαράσιτα (ψύλλοι, τσιμπούρια).
  • Προληπτικά Μέτρα: Προϊόντα και συμβουλές για την πρόληψη της παρασιτικής μόλυνσης.
Διαγνωστικές Εξετάσεις
  • Αιματολογικές και Βιοχημικές Αναλύσεις: Εξετάσεις αίματος για την ανίχνευση και παρακολούθηση ασθενειών.
  • Ακτινογραφίες και Υπερηχογραφήματα: Βασικές απεικονιστικές εξετάσεις για τη διάγνωση τραυμάτων, καταγμάτων, και εσωτερικών προβλημάτων.
  • Αξονική τομογραφία: Ο μοναδικός εγκατεστημένος στη νησιωτική χώρα αξονικός τομογράφος για χρήση αποκλειστικά στα ζώα συντροφιάς.
Βασικές Χειρουργικές Επεμβάσεις
  • Στειρώσεις και Στειρώσεις: Χειρουργικές επεμβάσεις για την αποφυγή ανεπιθύμητης αναπαραγωγής και τον έλεγχο του πληθυσμού των ζώων συντροφιάς.
  • Αφαίρεση Όγκων και Ξένων Σωμάτων: Βασικές χειρουργικές επεμβάσεις για την απομάκρυνση καλοήθων όγκων και ξένων σωμάτων από το σώμα του ζώου.
Οδοντιατρική Φροντίδα
  • Καθαρισμός Δοντιών: Αφαίρεση πλάκας και πέτρας από τα δόντια και στίλβωση για την πρόληψη της οδοντικής νόσου.
  • Βασικές Θεραπείες: Θεραπείες για ουλίτιδα και εξαγωγές δοντιών που είναι σοβαρά κατεστραμμένα.
Διατροφικές Συμβουλές και Διαχείριση Βάρους
  • Διατροφικά Προγράμματα: Προσαρμοσμένες διατροφικές συμβουλές για τη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη της παχυσαρκίας.
  • Συμβουλές Διαχείρισης Βάρους: Προγράμματα απώλειας βάρους για ζώα που χρειάζονται να μειώσουν το βάρος τους για λόγους υγείας.
Εκπαίδευση και Συμβουλευτική Ιδιοκτητών
  • Εκπαίδευση για τη Φροντίδα των Ζώων: Συμβουλές και πληροφορίες για την καθημερινή φροντίδα, την άσκηση και την ανατροφή των ζώων συντροφιάς.
  • Συμβουλευτική για Συμπεριφορικά Θέματα: Βασικές συμβουλές και τεχνικές για την αντιμετώπιση συμπεριφορικών προβλημάτων.
Υπηρεσία έκδοσης Διαβατηρίου
  • Εύκολη Διαδικασία: Απλή έκδοση μέσω του κτηνιάτρου σας.
  • Αναγνωρισμένο Διεθνώς: Αποδεκτό από τις περισσότερες χώρες.
  • Ολοκληρωμένες Πληροφορίες Υγείας: Όλες οι πληροφορίες συγκεντρωμένες σε ένα έγγραφο.
Υπηρεσία Εμφύτευσης Microchip
  • Νομική Υποχρέωση: Είναι υποχρεωτική από το νόμο
  • Μόνιμη Ταυτότητα: Μοναδικός αριθμός ταυτότητας που δεν μπορεί να χαθεί ή να αφαιρεθεί
  • Απλή και Ανώδυνη Διαδικασία: Τοποθετείται κάτω από το δέρμα με μια απλή, γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία που πραγματοποιείται με ασφάλεια από τον κτηνίατρό σας.
  • Γρήγορη Ανάγνωση: Εύκολη ανάγνωση από κτηνιάτρους και καταφύγια ζώων.
  • Ασφάλεια: Γνωρίζετε πάντα ότι το κατοικίδιό σας μπορεί να επιστραφεί σε εσάς.
  • Διεθνής Αναγνώριση: είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως, καθιστώντας το απαραίτητο για ταξίδια στο εξωτερικό. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσετε ότι το κατοικίδιο σας μπορεί να ταξιδεύει μαζί σας με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.
Στην κλινική μας, δεν αντιμετωπίζουμε τα ζώα μόνο ως ασθενείς, αλλά ως μέλη της οικογένειάς μας. Με αγάπη, επαγγελματισμό και αφοσίωση, είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα, φροντίζοντας τα αγαπημένα σας ζώα με την προσοχή και την τρυφερότητα που τους αξίζει. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι τα κατοικίδιά σας ζουν μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες
ή για να κλείσετε το ραντεβού σας,
επισκεφτείτε μας ή καλέστε μας.

  • Κτηνιατρική Κλινική Σύρος

    Λιβάδια, Κάτω Μάνα, επί της κεντρικής οδού, έναντι AVIN Σύρος, ΤΚ 841 00

    Τηλέφωνο: 22810 79439693 725 2802
    Email: syros@cycladesvets.gr

    Ωράριο Λειτουργίας:

    Κλινική
    Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00-20:00
    Σάββατο: 09:00-17:00

    Εξειδικευμένο Κατάστημα
    Δευτέρα – Σάββατο: 09:00-20:00
    Κυριακή: 10:00-18:00

  • Κτηνιατρείο Σίφνος

    Απολλωνία, TK: 840 03

    Τηλέφωνο: 22840 35196690 938 3057
    Email: sifnos@cycladesvets.gr

    Ωράριο Λειτουργίας:

    Δευτέρα & Τετάρτη: 9:00-14:00
    Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 9:00-14:00 & 18:00-21:00
    Σάββατο: 9:00-15:00

  • Κτηνιατρείο Ίος

    Μυλοπότας, TK: 840 01

    Τηλέφωνο: 22860 93343693 665 2455
    Email: ios@cycladesvets.gr

    Ωράριο Λειτουργίας:

    Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο 9:00-15:40
    Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 9:00-13:00 & 18:00-20:40